Kaartgegevens zijn zeer gevoelige documenten en bedrijven willen er zeker van zijn dat ze een volledig overzicht hebben van alle wijzigingen in een kaart. Als kaartbeheerder kunt u alle wijzigingen die in kaarten zijn aangebracht bekijken in Kaarten > Teamkaarten. Open de kaartpagina van de kaarthouder en selecteer Geschiedenis.
Wanneer u een kaart selecteert, kunt u een geschiedenis bekijken van de acties die op de kaart zijn uitgevoerd. De geschiedenis toont maximaal zes gebeurtenissen; u kunt echter ook eerdere gebeurtenissen bekijken door erop te klikken. Meer laden.
In de kaartgeschiedenis worden de volgende wijzigingen in kaarten weergegeven:
- Alle handelaarscategorieën ingeschakeld: Wordt weergegeven wanneer alle handelscategorieën zijn ingeschakeld.
- Ingeschakelde handelaarscategorieën gewijzigd: Wordt weergegeven wanneer een of meerdere handelaarscategorieën zijn geactiveerd of gedeactiveerd.
- Uitgavenlimiet gewijzigd: Wordt weergegeven wanneer de bestedingslimiet voor virtuele of fysieke kaarten is gewijzigd.
- Kaartlimiet gewijzigd: Wordt weergegeven wanneer de limiet voor kaarten voor eenmalig gebruik is gewijzigd. Kaarten voor eenmalig gebruik kunnen namelijk alleen worden gebruikt als ze geen bestedingslimiet hebben, maar wel een kaartlimiet.
- Datum van automatische beëindiging gewijzigd: Wordt weergegeven wanneer de automatische beëindigingsdatum voor kaarten voor eenmalig gebruik is gewijzigd.
- Kaart geblokkeerd (waarbij de kaarthouder de blokkering mag opheffen): Wordt weergegeven wanneer de kaartbeheerder de kaart heeft geblokkeerd en de kaarthouder de blokkering mag opheffen.
- Kaart geblokkeerd (waarbij de kaarthouder de kaart niet kan deblokkeren): Wordt weergegeven wanneer de kaartbeheerder de kaart heeft geblokkeerd en de kaarthouder de kaart niet mag deblokkeren.
- Kaart automatisch bevroren: Wordt weergegeven als de kaart automatisch is geblokkeerd omdat de bonnen niet op tijd zijn ingeleverd.
- Kaart ontdooid: Wordt weergegeven wanneer de kaart door de kaartbeheerder of kaarthouder is gedeblokkeerd.
- Automatisch bevriezen geactiveerd: Wordt weergegeven wanneer de functie voor automatisch bevriezen voor de kaart is ingeschakeld.
- Automatisch bevriezen gedeactiveerd: Wordt weergegeven als de functie voor automatisch bevriezen voor de kaart is uitgeschakeld.
- Geldopname bij geldautomaat ingeschakeld: Wordt weergegeven wanneer de functionaliteit voor het opnemen van contant geld is ingeschakeld voor de kaart (alleen fysieke kaarten).
- Geldopname bij geldautomaat uitgeschakeld: Wordt weergegeven als de functionaliteit voor het opnemen van contant geld voor de kaart is uitgeschakeld (alleen fysieke kaarten).
- PIN gewijzigd: Wordt weergegeven wanneer de pincode door de kaarthouder is gewijzigd.
- Kaart geactiveerd: Wordt weergegeven wanneer de kaart wordt geactiveerd (dit kan slechts één keer gebeuren, aan het begin van de levenscyclus van de kaart).
- Kaart beëindigd: Wordt weergegeven wanneer de kaart is beëindigd.
Afhankelijk van de ernst van de wijziging wordt een andere kleurcode gebruikt. De geschiedenis toont de voor- en achternaam van de persoon die de wijziging heeft aangebracht (ongeacht of dit de kaarthouder of kaartbeheerder is) en de datum en tijd in de notatie die de persoon in zijn of haar profiel heeft gedefinieerd.